Polityka prywatności

Niniejszy dokument stanowi Politykę Prywatności pm2pm Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie (31-072), ul. Wielopole 18b, zwaną dalej Spółką.

Każdego użytkownika strony www.pm2pm.pl zwanej dalej Serwisem obowiązuje aktualna Polityka Prywatności znajdująca się na wskazanej stronie.

Jeśli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, proszę nie odwiedzaj strony www.pm2pm.pl

I. Rodzaj zbieranych przez Spółkę danych osobowych.

  • Poprzez poprawne wypełnienie formularza zapisu do newslettera znajdującego się na stronie pm2pm.pl Z chwilą wypełniania formularza zapisu newslettera w Serwisie wyrażasz zgodę na przetwarzanie przez Spółkę swoich danych osobowych, obejmujących imię i nazwisko oraz aktywny adres konta poczty elektronicznej.
  • Poprzez poprawne wypełnienie formularza zgłoszeniowego na szkolenie znajdującego się na stronie pm2pm.pl. Z chwilą wypełniania formularza zgłoszeniowego w Serwisie wyrażasz zgodę na przetwarzanie przez Spółkę swoich danych osobowych, obejmujących aktywny adres konta poczty elektronicznej, nr telefonu kontaktowego, adres.

 

Podczas wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane techniczne, dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, z której korzystasz, typ systemu operacyjnego, itp.

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, itp.

II. Sposób wykorzystania danych.

Wszystkie dane przetwarzane będą przez pm2pm Sp. z o. o. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Dane osobowe będą wykorzystywane przez Spółkę wyłącznie w celu wykonania umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych i ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Gdy wyrazisz zgodę, zebrane dane będą wykorzystane także w celach marketingowych, badaniach rynku oraz zachowań i preferencji użytkowników Serwisu.

Wypełniając formularz zapisu do newslettera zezwalasz także na otrzymywanie drogą elektroniczną na podany podczas rejestracji adres e-mail newslettera. Newsletter ma na celu stałe informowanie o nowościach pojawiających się w serwisie, a także materiałach promocyjnych i reklamowych dotyczących Spółki.

Administratorem danych osobowych jest pm2pm Sp. z o. o., która przetwarza dane osobowe zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Dane techniczne zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników korzystających ze strony internetowej www.pm2pm.pl, a także w celach prowadzenia statystyk oglądalności naszej strony lub do personalizacji jej zawartości. Administrator informuje niniejszym Użytkownika, że stosuje następujące technologie śledzące działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Strony:

  • kod śledzenia Google Analitycs – w celu analizy statystyk Strony.

 

Spółka jest jedynym dysponentem danych osobowych podanych przez Ciebie. Dane osobowe nie będą sprzedawane ani udostępniane innym osobom trzecim.

III. Zmiany danych osobowych.

Każdemu przysługuje prawo dostępu do swoich danych osobowych.

Możesz dokonywać aktualizacji, sprostowania, uzupełnienia, usunięcia oraz zmiany swoich danych osobowych w drodze bezpośredniego poinformowania Spółki o zmianie danych osobowych za pośrednictwem poczty elektronicznej lub tradycyjnej.

W przypadku nieudostępnienia lub usunięcia danych osobowych, Spółka zastrzega sobie prawo odmowy świadczenia usług drogą elektroniczną.

IV. Wykorzystywanie plików cookies (ciasteczek).

Strona internetowa www.pm2pm.pl może wykorzystywać pliki cookies, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z tej strony. Pozostając na tej stronie wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze dostosuj odpowiednio ustawienia swojej przeglądarki.

Cookies to niewielkie pliki tekstowe, wysyłane przez serwer Spółki i zapisywane po stronie użytkownika, które mogą być odczytane wyłącznie przez system, który je zapisał. Cookies służą jedynie do ułatwienia identyfikacji. Przechowuje się w nich informacje, które są niezbędne dla prawidłowego wyświetlenia strony Spółki, takie jak adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki.

Pliki cookies nie pozwalają na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych i adresowych użytkownika, nie są szkodliwe ani dla komputera, ani dla danych jego użytkownika, dlatego zaleca się niewyłączanie ich obsługi w przeglądarce. W przypadku wyłączenia obsługi tych plików niektóre funkcje strony internetowej www.pm2pm.pl mogą przestać być dostępne.

V. Proces wyrejestrowania.

W każdej chwili możesz skontaktować się ze Spółką, jeśli nie chcesz otrzymywać od nas kolejnych informacji marketingowych, informujących o prowadzonych przez Spółkę akcjach lub bieżącej działalności Spółki. Twoje oświadczenie spowoduje, że nie będziemy się z Tobą kontaktować we wskazanym przez Ciebie zakresie. Twoje dane osobowe zostaną w takim przypadku w naszej bazie i będą przetwarzane wyłącznie w celach przez Ciebie określonych.

Jeśli chcesz zrezygnować z newslettera otrzymywanego mailowo, możesz użyć do tego linku służącego do rezygnacji, umieszczonego w jego treści.

Możesz żądać całkowitego usunięcia podanych przez Ciebie danych osobowych, a Spółka zobowiązuje się wówczas do ich trwałego usunięcia. Po usunięciu Twoich danych z bazy Spółki, nie będziemy się mogli z Tobą kontaktować, ani przesyłać Ci żadnych informacji związanych z naszą działalnością.

VI. Reklamacje.

Masz prawo składać reklamacje w sprawach związanych z problematyką uregulowaną niniejszą Polityką Prywatności.

Reklamacje można składać pisemnie, listem poleconym na adres Spółki: ul. Wielopole 18b, 31-072 Kraków.

Prawidłowo złożona reklamacja powinna zawierać co najmniej podanie imienia i nazwiska, adresu korespondencyjnego oraz treść i podstawę złożenia reklamacji. Podanie powyższych danych jest podstawą do rozpatrzenia reklamacji. Reklamacje niespełniające powyższego wymogu nie będą rozpatrywane.

Reklamacje będą rozpatrzone w terminie 14 dni od ich otrzymania przez Spółkę.

VII. Postanowienia końcowe.

Spółka zastrzega sobie prawo do jednostronnego dokonywania zmian w niniejszej Polityce Prywatności w każdym czasie. Zmiany wchodzą w życie z dniem ich opublikowania w ramach serwisu www.pm2pm.pl.

W przypadku dodatkowych pytań dotyczących Polityki Prywatności, możesz skontaktować się ze Spółką, pisząc do nas na adres: pm2pm Sp. z o. o., ul. Wielopole 18b, 31-072 Kraków lub wysyłając wiadomość na adres e-mail: biuro@pm2pm.pl

Dane zebrane podczas korespondencji pomiędzy Tobą a naszą Spółką będą wykorzystywane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie i nie będą udostępnianie osobom trzecim.

W sprawach nieuregulowanych w niniejszej polityce prywatności, znajdują zastosowanie przepisy prawa powszechnie obowiązującego, w tym przepisy ustawy o ochronie danych osobowych oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.